lunes, 16 de junio de 2014
TALLARINES DE CARBASSA I MATÓ: DIA 167
Avui us deixo una recepta de tallarins de carabassa i mató que espero us agradi.
INGREDIENTS ( Per a quatre persones):
500 grams de tallarines de qualitat
2 cebes tendres petites
500 grams de carabassa fresca
250 grams de mató
2 dents d'all
1 poc de suc de llimona.
La ratlladura d'una llimona
Sal
Oli d'oliva
Optatiu: Cebollí i/o fulles de menta.
MANS A L'OBRA:
Netegem les cebes i la carbassa (pel.lar-la i treure les llavors i filaments).
Picar la ceba i la carbassa en dauets d'un centímetres.
En una paella ficar oliva d'oliva. Quan està calent, afegir els daus de ceba i carbassa. Anar sofregint a foc mitjà. Afegir el suc de llimona (a mi m'agrada amb poca llimona, si a algú li agrada el to cítric, en pot afegir més).
Quan gairebé està fet el sofregit, afegir l'all finament picat i acabar de sofregir. Retirar del foc, afegir el mató, i desfer-lo dins del sofregit. Deixar fora del foc.
En una olla amb aigua i sal, afegir les tallarines quan bull l'aigua. Bollir seguint les instruccions del fabricant de la pasta. Quan la pasta estigui al dente, colar, sense passar-ho per l'aigua freda. Afegir la pasta a la paella, i calentar breument per tal que no quidi seca la pasta (intentar no possar massa sal a l'aigua de bollir la pasta i si convé, afegir-ne un poc). Treure del foc, afegir la ratlladura de la llimona (tan sols la part de color, mai la part blanca, doncs amargueja), el cebollí i/o les fulles menta finament picades. Remenar tots els ingredients i servir.
Bon profit.
Etiquetas:
carbassa,
GASTRONOMIA,
llimona,
mató,
menta,
pasta,
tallarines
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario