Avui vespre de Reis. Es diu que quan un menja bé, menja com un rei. Ahir vaig aprofitar els magnífics productes de la meva terra per fer-ho amb aquest arròs de marisc.Us deixo la meva recepta.
Ingredients per 4 persones:
4 cebes petites.
4 grans d'all
2 tomàquets de penjar
4 branquetes de julivert
10 tasses de caldo de crancs
2 tasses de l'aigua de bullir el marisc
4 tasses d'arròs
4 escamarlans grans
4 galeres grans
500 grams de musclos holandesos
500 grams de catxels
24 ortigues de mar
Oli d'oliva
En una cassola amb oli, fregim els escamarlans i les galeres i reservem.
Ratllem les cebes i les sofregim a foc mitjà en el mateix oli. Quan estan una mica rosses hi afegim els alls trinxats i continuem sofregim. Quan està l'all daurat, afegim els tomàquets ratllats i continuem sofregint. Trinxem el julivert i continuem sofregint fins que quedi tot el sofregit ben fosquet.
En una olla obrim els musclos i els catxels al vapor i reservem. Agafem dues tasses del caldo que ha deixat el marisc (ens servirà com a sal i no caldrà que n'afegiu gens si el caldo de cranc està en el seu punt).
Posem tot el caldo de cranc i de marisc a la cassola. Quan comenci a bullir tirem l'arròs (al cap de pocs minuts baixem el foc deixant que l'aigua continuï bullint).
Tirem les ortigues de mar en cru. Al final afegir els musclos i els catxels que teníem reservats i estaven bullits, els escamarlans i les galeres. Coure l'arròs uns 17 minuts. Treure del foc i deixar reposar un parell de minuts. Amb les proporcions d'arròs i aigua que he indicat l'arròs quedarà melós. Cap a taula!.
No hay comentarios:
Publicar un comentario