sábado, 1 de febrero de 2014

CENTRAL NUCLEAR DE VANDELLÓS I I: DIA 32


Encetem el mes de febrer i continuo amb el  meu projecte pel 2014.

Ahir per la nit tornava de Tarragona i vaig parar per fotografiar la central nuclear de Vandellós II. L'energia nuclear és una font energètica molt polèmica que continua existint   a cop de talonari. Una central nuclear val molts de milions d'euros i la capacitat per construir-la està a l'abast de poques mans. No és estrany que hi hagi interès per part d'aquest lobbi de dir que és una  font d'energia barata i segura. No tenen en compte els costos derivats del desmantellament de la central  al final de la seva vida útil, el magatzematge  dels seus residus i els eventuals danys personals i materials derivats d'accidents greus com els de Txernóbil o Fukujima.

Dic que funciona a cop de talonari, perquè els treballadors   estan molt ben pagats; els municipis  que  les allotgen reben moltes compensacions econòmiques i els polítics que s'acaben sentant  en els Consells d'Administració de les companyies elèctriques que les exploten cobren sous multimilionaris per sentar-se un cop al mes i signar.

El funcionament de les centrals està ple de secretisme, en ares de la seguretat. Ahir ho vaig poder comprovar perquè  poc després de fer aquesta foto va venir la Guàrdia Civil. Demà us ho explico.

No hay comentarios:

Publicar un comentario