domingo, 9 de marzo de 2014

SAN SALVADOR D'HORTA; DIA 68


A Jesús Celma el vaig conèixer al Salt de la Portellada fent fotografies. Durant aquest mes de març té  una exposició de fotografies a l'edifici de l'antiga presó d'Horta de Sant Joan.

Ahir vaig anar-la a veure i amb ell, i Luís Pitarque, un altra persona que vaig conèixer fent fotografies nocturnes a Vallderoures, vam anar al Convent de Sant Salvador a fer fotografies.

El conjunt de Sant Salvador és un antic monestir franciscà fundat al segle XVI, que disposa d'un claustre renaixentista i una església més antiga, amb una imponent escalinata i atri que miren al poble d'Horta de San Joan.

El seu nome està originat pel franciscà Salvador d'Horta, molt popular en la seva època fer fer miracles i que va ser santificat a l'any 1938.  Nascut a Santa Coloma de Farners, les seves despulles descansen a la ciutat de Cagliari, a Cerdenya.

Conta la llegenda  que un dels miracles més famosos va ser la curació d'una nena sordomuda de naixement. Els pares van venir amb la nena des de Castella i un cop fet el miracle la nena va començar a parlar en català. Els pares no la entenien i   Salvador d'Horta els va dir  que en el moment que tornessin a Castella, la nena  començaria a parlar en castellà. Com  som aquests catalans, que fins i tot fent miracles defensem la nostra llengua!


No hay comentarios:

Publicar un comentario