jueves, 6 de marzo de 2014

EL RIU ÉS VIDA: DIA 65


Divendres passat el Consell de Ministres va aprovar el Pla de conca de l'Ebre que preveu deixar un cabal en el seu tram final absolutament insuficient per preservar la riquesa del Delta de l'Ebre.

Les reaccions no s'han fet esperar.  La major part de partits polítics catalans, el Govern de la  Generalitat de Catalunya, entitats ecologistes i la Plataforma en Defensa de l'Ebre s'han mostrat totalment contraris a aquest Pla.

La PDE ja ha posat data per a la primera manifestació en contra d'aquest Pla de conca, que suposa l'inici un altre cop d'un altre cicle de lluites en defensa del riu Ebre. La manifestació serà a Deltebre el proper 30 de març.

Malhauradament no hi podré ser, però  compta amb tot el meu suport.  Per desgràcia tindré més oportunitats de cridar en veu alta: El riu és vida. No al Pla de Conca!

Els pagesos són, la major part de vegades sense ser plenament conscients, els cavalls de Troia per l'especulació sobre l'aigua. Parlen de  concessions a regadius, que amb tota seguretat no  seran utilitzades i podran ser desviades cap altres usos en els famosos bancs d'aigua. Que no  diuen els pagesos que l'agricultura està tan malament i que no es pot viure? Com s'entén que amb un sector primari clarament a la baixa i uns preus agrícoles també a la baixa, puguin sostenir-se l'ampliació de nous regadius? El dit. Els pagesos són utilitzats per altres actors a l'ombra. Temps al temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario