miércoles, 1 de enero de 2014

LA GIRALDA DE L'ARBOÇ: DIA 1



Avui comença aquest nou bloc amb la voluntat   de  deixar la meva petjada personal en les xarxes a partir d'una o més d'una fotografia que aniré pujant amb periodicitat diària -  una de les fites que m'he marcat per aquest 2014-, any que intentaré viure amb la màxima intensitat al mateix   ritme  intens amb que batega el meu país, Catalunya.


El primer dia de l'any,  dia postnuclear per excel.lència després de la revetlla de cap d'any  i amb un cel gris i plumbi, he fet la primera fotografia de l'any a  l'Arboç, poble situat  a la comarca del Baix Penedès.

Es tracta de l'edifici conegut com la Giralda de l'Arboç i que va ser promogut per  Joan Roquer i Marí qui  després d'un viatge per Andalusia va voler reproduir part de l'arquitectura califal a la seva residència. Les obres es van desenvolupar entre el 1877 i el 1889 i va ser dirigida pel propi Roquer. Destaca  la seva torre que és una reproducció a escala 1:2 de  la Giralda de Sevilla i en el seu interior també es pot contemplar una rèplica del Pati dels Lleons de l'Alhambra de Granada i del Saló dels Ambaixadors de l'Alcàsser de Sevilla.

4 comentarios:

  1. Bona idea, t'hi animo molt!
    Si em permets usar la teva foto en faig refrencia al meu blog.
    Bon any!

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies Màrius. Es clar que pots utilitzar la fotografia tal com em demanes.

    ResponderEliminar
  3. Bona pensada.....i bones fotos !

    ResponderEliminar
  4. Moltes gràcies Ximo. M'agradaria que seguissis el meu projecte pel 2014.

    ResponderEliminar