jueves, 2 de enero de 2014

FONOLL: DIA 2


Tothom coneix la varietat silvestre del fonoll, herba aromàtica present a les ribes del camí a la zona de Catalunya i del Mediterrani en general.

Hi ha una varietat, la foeniculum dulcis que es conrea com a hortalissa que té les fulles del peu  gruixudes i en forma de bulb. Aquesta espécie perd bona part de les característiques aromàtiques i organolèptiques del fonoll silvestre i és molt suau. 
(
Hom la pot menjar a l'amanida, però jo la preparo com a crema.

Es neteja bé el bulb del fonoll, treient-li les fulles exteriors i les parts verdes. Es pela una patata petita i una ceba, si és tendra serà millor. Es talla tot  a trossets i es possa amb una olla on hi haureu afegit tres cullerades d'oli d'oliva. Sofregirem els trossos de fonoll, la patata i la ceba a foc suau per tal que agafi un lleuger gust de sofregit, però sense que acabi d'enrossir.

Afegim  aigua, si és embotellada millor, fins cobrir la verdura i una mica més i afegim la sal i un polset de pebre negre.

Deixem bullir uns 30 minuts. Quan s'atempera ho passem per la batedora (els que tinguin Thermomix poden fer tota la recepta en el got de l'aparell), fins que quedi ben fi. A l'hora de menjar, se li afegeix una mica de llet o nata líquida i una mica de formatge al gust del consumidor. Es  pot acompanyar amb trossets de pa fregit al damunt o també uns trossets de pernil passats per la paella fins que quedin cruixents i esmicolar-ho per damunt.

Animeu-vos a provar-lo. És  molt suau i un plat molt recomanable per aquests dies de fred i excesos

No hay comentarios:

Publicar un comentario