lunes, 27 de octubre de 2014

LA PESQUERA DE LA TANCADA: DIA 297


Els pescadors de Tortosa i La Ràpita, primer com a gremi de mar i després com associació lliure venen explotant   com a Confraria de pescadors els recursos pesquers,  des de l'Edat Mitjana,  de la llacuna de l'Encanyissada, la Tancada, el Canal  Vell  i d'altres llacunes   que no existeixen en l'actualitat perquè van ser assecades per al conreu de l'arrós.

Cada any es fa un sorteig entre els pescadors inscrits a la Confraria per veure quins  pocs podran explotar la pesca durant  sis mesos a  l'any.  Sortir escollit en el sorteig, fa que el pescador deixi de ser escollible en el sorteig fins que tots els pescadors inscrits han estat escollits.   Les persones  escollides en el sorteig, tenen un dret personal, i aquest no pot ser venut, permutat o cedit a cap altra persona.

La imatge és de la pesquera de la Tancada, amb una placa commemorativa de l'orige dels pescadors (fico en dubte si la data de 1149  és verídica, atès que Tortosa va ser conquerida  per Ramon Berenguer IV a l'any 1148) i les mostres de la modernitat (llum elèctrica, antenes de televisió).

No hay comentarios:

Publicar un comentario