sábado, 17 de mayo de 2014

MUSCLOS DEL DELTA DE L'EBRE: DIA 137


A les Terres de l'Ebre tenim uns musclos d'una qualitat excepcional. Cuïts al vapor ja són bons, però si un dia voleu sorprendre als vostres invitats, podeu fer aquesta recepta.

Guardeu  les llaunes buides de tonyina, musclos o catxels que us hagueu menjat i renteu-les bé.

Netejeu els musclos i obriu-los al vapor. No els cogueu massa, volem que s'obri la closca i els poguem retirar. Quan es refreden una mica retireu la carn del musclo de les closques. Reserveu.

En una caçola fiqueu 1/2 part d'un bon vinagre, 1/2 part de vi blanc i 2parts d'un bon oli d'oliva verge.  Fiqueu-la  al foc i deixeu reduir per tal que s'evapori l'alcohol i la fortor del vinagre. Quan ja quedi gairebé tan sols l'oli, afegiu una fulla de llaurer, una mica d'estragó sec i pebre vermell. Remeneu un poc i retireu.

La carn dels musclos que haureu introduït a les llaunes buides, ompliu-la amb l'escabetx. Deixeu refredar. 

Serviu una llauna per a cada comensal com entrant, explicant que  ho heu preparat vosaltres. La gent fliparà! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario