sábado, 5 de abril de 2014

FLORIPONDIO: DIA 95


La brugmansia és una planta que pertany a la família de les Solanàcies. N'hi ha diferents espècies amb flors de diferents colors: groc, blanc, rosa, tricolors...

És una planta originària de Sudamèrica que rep diferents noms en funció del país on es trobi. A l'Equador se n'hi diuen floripondios.

Aquesta planta  és molt tòxica i se n'estreu una droga denominada escopolamina, també dita vulgarment com burundanga. Aquesta substància travessa la barrera hematoencefàlica i té efectes  en diferents aparells del cos humà, com el cardiorespiratori i el sistema nerviós.  Sobre aquest sistema causa  alteració de la consciència i amnèsia temporal, per la qual cosa s'ha relacionat aquesta droga amb alguns casos de violacions a dones  les quals no recorden el que els ha passat, després  que se'ls hagi administrat desprevingudament aquesta substància.

Jo n'he vist plantades al nostre territori. Cal que tingueu compte en tocar-les, doncs el simple contacte amb les fulles pot causar toxicitat en els ulls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario