domingo, 20 de abril de 2014

EL NAS DEL DIMONI: DIA 110



A l'Equador el ferrocarril va arribar a finals del segle XIX.  La complicada orografia andina va fer molt dificultosa la construcció i les morts  d'obrers es van comptar per milers. Finalment, l'obertura de carreteres va deixar la via ferroviària de via estreta i sense electrificar com obsoleta i va caure en desús.


L'actual  President de l'Equador, Rafael Correa ha impulsat la recuperació de la major part del recorregut del ferrocarril que unia Quito amb Guaiaquil amb finalitats turístiques. Un dels trams més famosos és el del nas del dimoni. El tren s'agafa a l'estació d'Alausí i discorre  per la vora de penya-segat i desnivells impossible. Una de les característiques especials que té, és que per salvar el desnivell, el tren  utilitza un  enginyós zig-zag i per això durant una estona la màquina va marxa enrere.

El  nom del nas del dimoni  ve originat pel perfil d'una muntanya on estan enterrats  centenars d'obrers que van quedar sepultats per les roques expulsades per les explosions de dinamita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario