miércoles, 19 de febrero de 2014

VILLAFAMÉS: DIA 50


Villafamés és un poble situat dalt d'un turó a prop de Castelló de la Plana. Molts carrers són força empinats i al capdamunt hi ha les restes d'un castell. 

Bona part de les construccions són antigues i estan construides amb una pedra roja, típica de la zona. En general és un poble força cuidat  com per exemple els contenidors de la brossa estan protegits per  casetes de fusta que els dissimulen i molts de comptadors elèctrics i d'aigua de les cases en lloc d'estar a la vista, estan protegits per plafons  que es confonen amb les façanes.

Hi he estat dues vegades i sempre m'ha agradat.  Pel petit que és hi ha força vida diurna i crec que a l'estiu deu tenir força turistes doncs hi ha tallers d'artistes a la part més alta.

Una curiositat és que en una botiga orientada a la venda de productes agroalimentaris, hi tenien a la venda un vi de la Terra Alta, el senyora Carme. Com ja l'he provat, vaig comprar un vi que es diu Mala Vida  de la DO València, amb un etiquetatge força modern.

5 comentarios:

  1. M'ha estranyat que no ens hagis dit res del museu d'art contemporani qui hi ha. Va ser dels primers que van implantar-se a Espanya. Cap allà a primeries dels setanta.....

    ResponderEliminar
  2. Si és cert. Hi ha un Museu d'art contemporani, però no l 'he visitat. Tampoc pretenc ser exhaustiu amb les meves entrades. Als voltants de Vilafamés hi ha una cova gran, la de Bilimini que va ser refugi durant la Guerra Civil. Gràcies pel teu comentari.

    ResponderEliminar
  3. Si és cert. Hi ha un Museu d'art contemporani, però no l 'he visitat. Tampoc pretenc ser exhaustiu amb les meves entrades. Als voltants de Vilafamés hi ha una cova gran, la de Bilimini que va ser refugi durant la Guerra Civil. Gràcies pel teu comentari.

    ResponderEliminar
  4. he passejat pels seus carrers i és un lloc que cada racó es pot treure una imatge.

    ResponderEliminar
  5. Efectivament Salvador. Cada racó és una fotografia. Un poble encantador.

    ResponderEliminar