miércoles, 8 de enero de 2014

EL RIU EBRE PER TORTOSA: DIA 8


La importància del riu Ebre en el nostre territori és indubtable. Des de fa uns anys és  una marca turística i fa referència a l'organització políticoadministrativa de la Generalitat de Catalunya.

Per Tortosa ha estat una peça clau  en la seva història. Barrera geogràfica  que permetia la defensa militar; escenari de batalles; establiment d'impostos en passar el seu pont; via de comunicació del mar amb l'interior; fàbrica de llaguts; canals, assuts  i regadius;  riuades i sequeres;  un Delta amb riquesa faunística;  hortalisses, peixos i mariscs; tenques, barbs, anguiles, sabogues i fins i tot, es diu que esturions; canyars, aubes i pollancres; passos de barca; remers, piragüistes i nadadors; musclos zebra i silurs;  minitrasvasament,  Plans Hidrològics i Plans de Conca; passos de barca. Quants d'ebrencs i ebrenques no hauran nascut  a la seva riba? Quants han vist fluir la seva aigua, sempre veient un riu diferent com diria Heràclit.

Els que no han viscut aquesta realitat no poden entendre la significació del riu, explicatiu en bona part de maneres de ser, actuar i sentir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario