sábado, 18 de enero de 2014

CELLER ÀLVARO PALACIOS: DIA 18


Aquest matí a Tortosa plovia a bots  i a barrals, després d'una forta pedregada amb important aparell elèctric. El temps no ens ha canviat els plans i hem visitat de la mà de la vinoteca Tanins un dels cellers que  ha contribuït a modernitzar la fabricació del vi al Priorat a l'hora que va dinamitzar econòmicament tota la comarca: Cellers Àlvaro Palacios.

Àlvar Palacios Muro, de família dedicada al vi, va aterrar al Priorat amb poc més de vint anys i se'l considera junt a René Barbier  uns dels principals artífex de posar els vi del priorat amb les millors puntuacions de les més prestigioses guies de vi mundials.

El celler està situat tot just davant del poble de Gratallops i no és un celler fàcilment visitable. Ens ha atès el responsable del celler, l'Oriol, que ens ha guiat per les instal.lacions i ens ha explicat força detalls del procés de producció  del vi. Finalment hem fet una degustació de tres vins magnífics: Camins de Priorat, Les Terrasses i el esplèndid Finca Dofí, amb una garnatxa excelsa. Per arrodonir-ho hem menjat també untes taules de formatge d'ovella i embotits ibèrics que ens hem cruspit en un plis plas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario