domingo, 5 de enero de 2014

ARRÒS DE MARISC: DIA 5


Avui vespre de Reis.  Es diu que quan un menja bé, menja com un rei. Ahir vaig aprofitar els magnífics productes de la meva terra per  fer-ho  amb aquest arròs de marisc.Us deixo la meva recepta.

Ingredients per 4 persones:

4 cebes petites.
4 grans d'all
2 tomàquets de penjar
4 branquetes de julivert
10  tasses de caldo de crancs
2  tasses de l'aigua de bullir el marisc
4 tasses d'arròs
4 escamarlans grans
4 galeres grans
500 grams de  musclos holandesos
500 grams de catxels
24 ortigues de mar
Oli d'oliva

En una cassola amb oli, fregim els escamarlans i les galeres i reservem.

Ratllem  les cebes i les sofregim a foc mitjà en el mateix oli. Quan estan una mica rosses hi afegim els alls trinxats i continuem sofregim. Quan està l'all daurat, afegim els tomàquets ratllats i continuem sofregint. Trinxem el julivert i continuem sofregint fins que quedi tot el sofregit ben fosquet.

En una olla obrim els musclos  i els catxels al vapor i reservem. Agafem dues tasses del caldo que ha deixat el marisc (ens servirà com a sal i no caldrà que n'afegiu gens si el caldo de cranc està en el seu punt).

Posem tot el caldo de cranc i de marisc a la cassola. Quan comenci a bullir tirem l'arròs (al cap de pocs minuts baixem el foc deixant que l'aigua  continuï bullint).

Tirem les ortigues de mar en cru. Al final afegir els musclos i els catxels que teníem reservats i estaven bullits, els escamarlans i les galeres. Coure l'arròs uns 17 minuts. Treure del foc i deixar reposar un parell de minuts. Amb les proporcions d'arròs i aigua que he indicat l'arròs quedarà melós. Cap a taula!.

No hay comentarios:

Publicar un comentario