sábado, 24 de enero de 2015

POSTA DE SOL A LA BADIA DELS ALFACS


Aquesta tarda he fet una sortida fotogràfica amb alguns membres d'una nova associació en constitució de fotografia: Fotoclub Terres de l'Ebre.

La posta de sol ha estat espectacular i la  companyia i la xerrada molt bones. El vent ens ha deixat  contemplar un magnífic espectacle. És un dels pocs avantatges que li trobo al vent de dalt.

martes, 20 de enero de 2015

PRIMERES NEUS ALS PORTS


Aquesta tarda he fotografiat les primeres neus de l'any als Ports.

A la imatge, el cim de Caro amb les antenes de telecomunicacions  amb una bona enblanquinada.

viernes, 16 de enero de 2015

L'ALT MAESTRAT: ARES



La comarca de l'Alt Maestrat està situada a l'interior de la província de Castelló.  En aquesta comarca  podreu visitar pobles com Catí,  amb la seva font de l'Abellà, Albocàsser, Benassal, amb les seva font d'en Segures, Culla,  la Torre d'en Besora, Villafranca o Ares,  poble aquest últim molt pintoresc des d'on s'ha pres la fotografia. 

jueves, 15 de enero de 2015

GREGORIO FERNÁNDEZ


Gregorio Fernández  (1576-1636) és un esculptor gallec que va arribar a ser el màxim exponent de l'escola castellana d'esculptura a l'època del barroc espanyol.

La major part de la seva obra es troba al Museu Nacional d'Esculptura de Valladolid, ciutat on va morir i on la seva petjada escultórica va ser molt important.

A la fotografia podeu veure una de les seves obres, un Crist jacent situat a l'església de San Pablo de Valladolid i que va ser encarregat pel Duc de Lerma.

martes, 13 de enero de 2015

REGNE D'OKU


Després del projecte personal de l'any 2014 d'actualitzar diàriament un blog amb una fotografia i comentar-la em vaig prendre un descans per reflexionar que havia de fer durant el 2015.

La resposta no ha estat difícil: actualitzar el blog amb una periodicitat menor que l'any passat però continuar donant-li vida. La fotografia i jo, avui per avui, som inseparables.

Per engegar el 2015 vull deixar-vos una imatge d'una màscara tribal fotografiada a Valladolid, al Palau renaixentista de Santa Cruz, on la Fundació Alberto Jimenez-Arellano Alonso té diferents sales dedicades a l'art africà. Una d'elles està dedicada a màscares i diferents objectes del regne d'Oku, situat al nordest del Camerún on una orografia  volcànica ha facilitat un cert aïllament cultural que ha permès la pervivència de tradicions ancestrals. Una exposició molt recomanable.